Ellenin Virna

Muistoissamme 14.09.2005 - 02.12.2007

virtuaalihevonen - a sim game horse

_________________________________

Virallinen nimi: Ellenin Virna
Kutsuma nimi: Virna
Rekisterinumero: VH-05260
Syntymäaika: 14.09.2005

Rotu: Suomenpienhevonen
Sukupuoli: Tamma
Säkäkorkeus: 141 cm

Kasvattaja: Ellen M.
Omistaja: Natalie V.

Koulutustaso: He A, re 90 cm, me 90 cm, koulupainotus

_________________________________

LUONNE

Virna on mukava tamma, tälläinen symppispaketti. Hyvin huomionkipeä, kun sille päälle sattuu. Rakastaa todellakin olla esim. näyttelyiden keskipisteenä. Joskus sattuu tulemaan mustasukkaisuuskohtauksia, jos joku Virnalle läheinen ihminen menee jotain muuta hevosta rapsuttelemaan, mutta kyllä se sen kestää hyvin. :)
Hoitaessa oikein kiltti, hyvä opetushevonen alottelijoille sillä Virna on hyvätapainen eikä yleensä edes näyki. Harjatessa kannattaa painaa vähän kovempaa ainakin mahan alta, sillä neiti kutiaa sieltä hyvin herkästi. Kaviot puhdistuvat melkein automaattisesti. Satulointikin sujuu ilman ongelmia, mitä nyt joskus jotain pullisteluja joten kannattaa varmistaa aina satulavyö ennen ratsaille nousua.
Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa Virna tulee hyvin toimeen, onhan tamma suosikki asiakkaita ;) Yleensä kuulee kehuja kuinka kiltti meidän Virna on. Ei tamma pelkää edes neuloja niinkuin monet muut ihmiset ja eläimet. Kengittäjäkin saa rauhassa tehdä hommansa valmiiksi, Virna ei hätäile turhia!

Ratsastaessa Virna onkin ns. vähän vaikeampi tapaus. Joskus se ei mitenkään tahtoisi mennä sitä mitä ratsastaja tahtoo ja yleensä on kova kokeilemaan uusia ratsastaja. Moni ei uskoisi tätä puolta, kun on ensin tammaa hoitanut.
Kun Virnan saa kulkemaan kunnolla niin kyllä se sitten kanssa kulkeekin upeasti! Neidin askeleet ovat kyllä sieltä parhaimmasta päästä näin kehuen. Kyllä kelpaa ratsastaa ja silmäniloakin on pidemmäksi aikaa.
Tämä tamma on vähän monitoimihevonen ratsastuksen suhteen, se menee niin esteitä kuin koulua hyvin. Samoin myös maastossa on varma, eikä säiky turhista. Esteillä joskus saattaa innostua liikaa joten kannattaa olla tarkka ettei Virna kuitenkaan ala omiaan menemään. Hyppytyyli on melkein puhdas ja Virna yrittää aina parhaansa.
Kouluratsastus sekin siis menee hyvin. Pitää vain aika usein tehdä enemmän töitä kuin monilla muilla hevosilla, mutta se kyllä palkitaan ;) Virna kyllä voisi vaikka taipua postimerkin päällä hyvän lämmittelyn jälkeen.

Muiden hevosten kanssa Virna tulee hyvin toimeen, se ei ole mitään kamalan pomottelevaa ainesta eikä kyllä myöskään sitä alentuvaa. Se osaa pitää paikkansa laumassa ja tietää todella hyvin arvonsa. Uusien hevosten kanssa vähän testataan mitä tämä on hevosiaan, mutta jos ei vaaraa ole tamman mielestä niin sitten ollaan niin ystävyksiä, että.

_________________________________

SUKU

Villikko
KERJ-II, KRJ-II, YLA2, ktk IIpalk
Viidakkovekara
Apinamies
Lappuliisa
Viivi
Verivala
Aila
Hempukka
YLA2
Herra Hiseri
Hipsu
Mimosa
Kukka-Iita
Vilman Ilpo
Momo


Virnalla on vain yksi polvi sukua netissä. Virnan isä Villikko on koulupainotteinen suomenpienhevonen. Se on kuitenkin kilpaillut myös este - ja kenttäkilpailuissa, myös muutamia valjakkoajoja ori on mennyt. Ori on kilpailuit reilut 100 kilpailua (ellei enemmän) ja sijoittunut 47 kertaa. Vilikko on myös saavuttanut YLA2 - palkinnon ja laatuarvosteluissa KERJ-II ja KRJ-III palkinnot. Lisäksi ori on kantakirjattu II palkinnolla. Jälkeläisiäkin oriilla on Virnan lisäksi muutamia. Villikon lopussa suvussa on vain pienhevosia ja ratsupainotteisia hevosia. Virnan isänisä Viidakkovekara on kuitenkin kilpailut myös valjakkoajoissa.

Emä Hempukka on saman omistajan hevonen kuin Villikkokin eli Virnan kasvattajan. Tamma on hyvin kaunis rautias pienhevonen, joka on kilpailut koulussa Helppo A - tasolla, mennyt esteitä ratana 90 cm ja kilpailut myös valjakkoajossa. Hempukka on kisannut pääasiassa kouluratsastusta ja esteratsastusta, mutta on myös kierrellyttä kenttäkisoissa ja valjakkoajoissa. Sijoituksia on tullut kaikista kilpailuista yhteen 23 kappaletta. Tamma on myös palkittu YLA2 - palkinnolla. Hempukan lopussa suvussa esiintyy hyvä luonteisia ratsuja, joiden jälkeläiset ovat tulleet tunnetuiksi juuri hyvästä luonteesta (esimerkiksi emänemänemä Momo).

_________________________________

JÄLKELÄISET

ori Hipsutus VOE, synt 11.12.'05, isä: RSA Maahismieli
ori Vekara VOE, synt. 18.4.'06, isä: Kirveltäjän Karkoitus
ori Verneri VOE, synt 19.5.'06, isä: Saagan Roomeo
tamma Amelie VOE, synt. 21.6.'06, isä: Liinahaan Uinuva

_________________________________

KILPAILUT

Maaliskuusta 2007 VAIN sijoitukset
Kaikki kilpailut

Sijoitukset yhteensä: 22
  >> koulu: 19
  >> esteet: 0

kouluratsastus
vuosi 2007
27.04. / KRJ koulu / NK-Riders / Helppo B / 7/50
15.04. / KRJ koulu / Conquérant / Helppo B / 1/40
10.04. / KRJ koulu / KK Puhallus / Helppo B / 4/50
05.03. / KRJ koulu / Trance Walkers / Kür: Helppo A / 7/50
04.02. / KRJ koulu / Yave / Helppo A / 6/40
07.01. / KRJ koulu / Jewel Ponies / Helppo A / 7/50
----
26.11. / KRJ koulu / Evergrey / Helppo A / 1/67
25.11. / KRJ koulu / ROWDY / Helppo A / 6/45
22.11. / KRJ koulu / Double Trouble / Helppo A / 3/40
27.8. / KRJ koulu / Yenillor / Helppo B / 3/40
20.8. / KRJ koulu / MaRa / Prix de MaRa (He A) / 3/16
16.6. / KRJ koulu / Puomila / Helppo A / 1/40
8.6. / KRJ koulu / Dimmalimm / Helppo A / 3/34
26.5. / KRJ koulu / YT Upotus / Helppo A / 2/40
1.4. / KRJ koulu / MT De Duivel / Helppo A / 3/50
15.2. / KRJ koulu / Vaniljatuuli / Helppo A / 1/34
3.1. / KRJ koulu / YT Sitruuna / Helppo A / 1/33
26.12. / koulu / Ikiyö / Helppo A / 7/54
30.12. / koulu / Elegant Esteta, Helppo A / 2/11
15.10. / KRJ-cup / Netts / Helppo C / 28/323
21.10. / KRJ koulu / Charon Arabians & MaiRa / Helppo A / 2/30
15.10. / KRJ-cup / Netts / Helppo C / 28/323

esteratsastus
-

muut
-

_________________________________

Ulkoasun © Emma
Kuvien © Natalie V.
Tekstien © Natalie V.