virtuaalihevonen - a sim game horse

_________________________________

_________________________________

Virallinen nimi: FH Vilinä Rekisterinumero: Vilina, VH-5273
Syntymäaika: 7.1.2006, Kasvattaja: Riikka V.
Sukupuoli: Tamma Rotu: Suomenpienhevonen
Säkäkorkeus: 142 cm Koulutustaso: HeA, re110cm, me100cm
Omistaja: Natalie V. Painotus: Yleispainotus

KUVAGALLERIA

_________________________________

LUONNE

Vilinä on luonteeltaan mikä mukavin ja seurallisin tamma. Sen kanssa voisi viettää monta viikkoa putkeen kyllästymättä. On kuin ihmisen kanssa seurustelisi. Vilinä tulee toimeen kenen kanssa tahansa ja on heti hörisemässä, kun tulija tulee talliin. Tamma on myös todella huomion kipeä ja kaipailee kamalasti rapsutuksia keneltä tahansa ohikulkijalta. Yleensä sitä ei voi olla pysähtymättä ja antaa rapsutuksia, kun toinen katsoo päälle niin kauniisti tummilla silmillään.

Vilinän kanssa on siis helppo tulla toimeen, joten myös hoitaminen on yllättäen helppoa. Tamma seisoo paikoillaan vähän päätään liikutellen ja katsellen, kun hoitaja tekee työnsä. Vähän saattaa luimia, kun lopettaa harjauksen, niin paljon siitä se pitää. Kannattaa varata vähän enemmän aikaa tähän hommaan. Onhan se ihan mukavaa Vilinää harjata, kun toinen rentoutuu ja suorastaa nukahtaa harjatessa. Kavioiden putsaus ei tuota ongelmia, kaviot ovat yleensä ilmassa ennen kuin pääsee edes pyytämään tammaa nostamaan niitä ylös. Satula ja suitset menevät tuosta vain tammalle päälle.
Taluttaessa neiti kulkee nätisti vierellä ja antaa taluttajan määrätä vauhdin. Tarhasta hakiessa saa käyttää ihminen kekseliäisyyttään sillä Vilinä rakastaa tarhassa riehumista (paitsi märällä säällä) eikä millään malttaisi tulla sieltä pois. Herkkupalat auttavat asiaan kummasti, porkkana tai kuiva leipä niin johan tulee asiaan muutos. Oikeastaan tammaa ei kannata lähteä hakemaan ilman mitään herkkua.

Kengittäjän ja eläinlääkärin kanssa Vilinä tulee oikein hyvin toimeen, saahan se silloin kivasti huomiota yhdeltä ihmiseltä. Molemmat ovat kiitelleet kuinka mukavaa on aina hoitaa Vilinää, varsinkin jonkun hankalamman tapauksen jälkeen.
Muiden hevosten kanssa tamma tulee myös hyvin toimeen, se on kuin äitihahmo muille. Yleensä ilman kummempia johtajuuskamppailuita Vilinä valitaan jotenkin aina lauman johtajaksi. Mutta kyllä niitä johtajan aineksiakin taitaa löytyä.

Ratsastaessa Vilinä on kuin unelma. Voisi kuvitella, että tamma lukee ratsastajansa ajatukset. Yhteistyö sujuu moitteettomasti kenen kanssa tahansa, joka on useamman kerran tammalla ratsastanut. Askeleet ovat mukavat ja niissä on hyvä istua, sen takia aloittelijat pitävätkin Vilinästä.
Vilinällä on kapasiteettiä niin esteisiin kuin kouluun, molemmat lajit myös sujuvat oikein näppärästi. Koulua tamma menee helppo a:han asti. Näppärä tamma ja innokas oppimaan. Vilinä jaksaa keskittyä hyvin suoritettavaan rataan vaikka ympäristössä olisi suurempaakin hälinää. Esteet menevät yhtä hyvin, ratana tamma hyppää 110 cm. Hyppytyyli on hyvin mukava ja hypyssä pysyy mukana. Vilinä tottelee ratsastajaa hyvin esteillä eikä yritä itse päättää mikä este hypätään missäkin järjestyksessä ja millä vauhdilla. Tamma ei myöskään epäröi herkästi hyppääkö vai eikö.

_________________________________

SUKU

Herra Wonka
YLA1, KRJ III
Kapinallinen
Kapinoitsijaton
Kaipauksellinen
Tuulikki
Sympin Sirppi
Salon Emelia
Vegan Minni
Utopia
ktk IIpalk
Ennustus
Lupaus
Manipulaatio
Inspiraatio
Kreipsahdus


Vilinän isä Herra Wonka on varmasti suurimmalle osalle tuttu Kirveltäjässä vaikuttanut ori. Herra Wonka saavutti elämänsä aikana YLA1 - palkinnon ja KRJ-III palkinnon. Se on kilpaillut useita kilpailuita esteillä (re 110 cm), koulussa (helppo a), maastoesteillä, valjakossa ja jopa westernissä! Taitaapi oriilla olla yli 50 sijoitusta kaikista kilpailuista. Oikein upea ori täytyy sanoa. Isänisä Kapinallinen on saavuttanut KRJ-IV - palkinnon KRJ:n laatuarvostelussa. Onhan ori kuitenkin sijoittunut koulukisoissa 14 kertaa. Kisannut se on tasolla Helppo A. Kapinallinen on tuontihevonen, joten sen suku on EVM, mutta ainahan siitä jotain tiedetään. Isänisänisä Kapinoitsija on koulupainotteinen pienhevosori, joka on kilpaillut helppo a- tasolla. Se on kantakirjattu III-palkinnolla kantakirjaan. IsänisänemäKaipauksellinen on myös koulupainotteinen ja onkin kilpaillut jopa vaativia luokkia! Isänemä Tuutikki edustaa pienhevosta. Tamma on kilpaillut muutamia kisoja koulussa, korkeimmillaan helppo a - luokissa. Se on tuontitamma, mutta suvusta ei ole muuta tietoa kuin nimet.

Emä Vegan Minni on koulupainotteinen suomenhevostamma. Sillä on kapasiteettiä jopa vaativa b - tasoon asti. Tamma on kilpaillut muutamat kilpailut helpoilla tasoilla, mutta myös esteillä. Luonteeltaan tamma on iloinen ja reipas. Emänisä Utopia on hyvin menestynyt pienhevosori. Se on kantakirjattu II - palkinnolla kantakirjaan ja on myös saavuttanut YLA2 - palkinnon. Emänisänsiä Ennustus on kilpaillut esteradoille 110 cm asti. Myöhemmällä iällä toiminut siitoksessa. Samoin emänisänemä Lupaus on toiminut pääasiassa esteratsuna (re 120 cm). Muusta suvusta emän puolelta ei harmi vain ole muuta tietoa.

_________________________________

JÄLKELÄISET

tamma Vilmiina VOE, synt. 11.6.'06, isä: Kirveltäjän Karkoitus
ori Finanssikauna BHE, synt. 23.10.'06, isä: Kalmankeisari

_________________________________

KILPAILUT

Kaikki kilpailut

Kisoja yhteensä: 89
Sijoitukset yhteensä: 14
  >> esteet: 8
  >> koulu: 5
  >> kenttä: 1

esteratsastus
27.8. / ERJ este / Besser / 100-110 cm / 4/30
13.8. / ERJ este / Papanegon Ratsastajat / 100-110 cm / 1/50
16.7. / ERJ este / Cresendo / 90-100 cm / 3/40
03.7. / ERJ este / KK Grafik / 100-110 cm / 1/50
15.6. / ERJ koulu / Seura HPR / 100-110 cm / 1/30
22.4. / ERJ este / Gresshoppe / 100-110 cm / 4/40
19.4. / ERJ este / Havupuro / 100-110 cm / 2/60
14.4. / ERJ este / Rusviest / 100-110 cm / 2/40

kouluratsastus
18.11. / KRJ koulu / Eternal / Helppo A / 2/112
13.7. / KRJ koulu / Kaviopolun Ratsastajat / Prix de KaPoRa (he b - he a) / 1/59
26.6. / KRJ koulu / KK Kimakka / Helppo A / 7/65
29.4. / KRJ koulu / Avalon Jockey Club / Helppo A / 4/50
17.4. / KRJ koulu / FSRa / Helppo A / 1/50

muut
24.4. / KERJ kenttä / Cross Country Riders / He A / 105 cm / 100 cm / 1/21

_________________________________

Ulkoasun © Emma
Kuvien © Natalie V.
Tekstien © Natalie V.