Historia
IT'n toiminta

Itä-Laakso kuuluu Virtuaalikylä Ajattomaan. Itä-Laakson tontti kyllä on monipuolinen, tallin ympäriltä löytyy niin metsää, kuin niittyjäkin ja hieman kauampana puiden takana voi huomata järven kimmeltävän.
Monipuolista maastoa on osattu käyttää hyväksi ja maastolenkiksi voi valita viileän metsälenkin, vauhdikkaan niittyretken tai vaikka käydä uittamassa hevosia ja ratsastaa järven rannassa.
Ajattoman kylään kuuluu yhteinen maastoesterata, kenttiä ja maneeseja (joista yksi maneesi ja kenttä ovat aivan tonttimme lähellä) joita voi vapaasti käyttää paitsi kisapäivinä.

Nyt, kun ympäristöä on esitelty niin päästään tallialueeseen. Pihapiiriimme kuuluu kaksi hiekkapohjaista ratsastuskenttää joita ympäröi valkoinen aita. Lisäksi molemmat kentät ovat pimeällä valaistuja. Kenttien vierestä löytyy suojakatos estekalustolle ja maneesissa on oma varastonsa esteille. Maneesi löytyy myös Itä-Laaksosta ja sitä käytämme pääasiassa talvisin ja kisoja pidämme siellä huonolla säällä.
Pihapiiristä löytyy myös vaalea omakotitalo, jossa itse asustan.

Tarhoja on yhteensä 13 kappaletta, jotka ovat rakennettu vahvasta puusta (valkoisiksimaalattuja) ja hevosia niihin mahtuu 2-4 kerralla. Näissä hevoset ulkoilevat jossain vaiheessa päivää. Laitumia löytyy kaksi kappaletta hieman kauempana pihapiiristä, lähinnä kesälaitumina toimivat.

Tallirakennuksia on tällä hetkellä kaksi, jossa isommassa ja vanhemmassa rakennuksessa on 16 karsinapaikkaa ja pienemmässä on kuusi. Tallit ovat valaistuja, punaisia rakennuksia keskellä pihapiiriä. Jokainen karsina on kooltaan 4m x 4m ja alustana on kutterpurua. Karsinat ovat osaksi puuta ja osaksi metallia niin, että hevoset näkevät käytävälle aikansa kuluksi. Jokaiseen karsinaan kuuluu automaattinen juomakuppi, ruokakuppi, suolakivi ja heinäverkko. Karsinat puhdistetaan ainakin kerran päivässä.

Tallirakennukseen kuulu myös varsomiskarsina, kaksi pesupaikkaa, satulahuone, rehuvarasto, toimisto, kahvio ja välinevarasto.