virtuaalihevonen - a sim game horse

_________________________________

_________________________________

Virallinen nimi: RTS Suppura Rekisterinumero: Siru, VH-5261
Syntymäaika: 14.10.2005, 21.1 Kasvattaja: Ratsutila Sunny
Sukupuoli: Tamma Rotu: Suomenpienhevonen
Säkäkorkeus: 145 cm Koulutustaso: He A, re 90 cm, me 80 cm
Omistaja: Natalie V. Painotus: Yleispainotus

KUVAGALLERIA

_________________________________

LUONNE

Siru on pirteä tammaneiti, jonka kanssa on mukava touhuta. Joskus saattaa löytyä piilosta tulisiakin puolia. Usein kyllä kuitenkin Siru käyttäytyy siivosti.
Tämä osaa olla kyllä joskus hyvinkin mustasukkainen toisille hevosille jos joku muu saa sen mielestä liikaa huomiota kuin itse. Silloin alkaa kyllä sellanen kavioiden paukuttelu, että pakko Sirulle on viedä jotain herkkuja. Tämä keino tehoaa aina ja Siru on loppupäivän rauhallisena.

Hoitaessa Siru osaa olla rauhallinen, eikä turhia pyöri tai muutakaan kiusaa tee. Harjatessa saa katsoa, että painaa tarpeeksi kovaa, kun tämä on niin kova kutisemaan. Kavioiden puhdistus sujuu ongelmitta, satulointi samoin.

Taluttaessa Siru saattaa joskus yrittää ottaa mukaansa muutaman ruohonkorren matkan varrella tai vaikka ihan aterioimaa siihen sitten vaikka aikaista lounastaan ja silloin saa töitä tehdä, että neiti lähtee siitä jatkamaan matkaansa. Muuten kulkee nätisti vierellä eikä turhia hyppele omiaan.
Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa Siru tulee hyvin toimeen, vähän pientä koetusta aina tulee annettua heille.
Muiden hevosten kanssa, Siru tulee myös hyvin toimeen ja yrittää aina olla kaikkien kaveri. Paikka laumassa on yleensä sitä keskitasoa, eli ei mitään häntäheikkejä Siru ole, mutta ei myöskään tuota johtaja ainesta.

Ratsastaessa Siru on mukava ja se on tuollainen monitoimiponi. Neidin kanssa on kiva käydä kenttäkisoissa, kun se taitaa nuo lajit tasapuolisen hyvin. Siru on joskus kyllä ratsastaessa vähän pippurinen ja sen kanssa saa tehdä töitä ettei menisi ihan hösseliksi koko touhu, kun tamman mielestä pitäisi mennä kiitolaukkaa ympäri kenttää. Siinä sitten saa istua selässä jonkin aikaa, kun Siru huomaa ettei ratsastaja anna periksi ja alkaa lopulta menemään ihan nätisti.
Kouluratsastuksessa Sirun vahvat puolet ovat näyttävän näköiset askeleet (myös mukavan tuntuiset), harmi vain, että usein Sirun kanssa saa taistella jonkin aikaa ennen kuin alkaa menemään kunnolla. Onneksi kisakentillä tamma on niin jännittynyt uudesta ympäristöstään, että ihan huomaamattaan menee radan kiltisti läpi.
Esteratsastuksessa taas vahva puoli on hyppytyyli, Sirun suurin häpeä on se, että se pudottaisi esteen. usein neiti innostuu ja ratsastaja saa pidätellä Sirua ettei nyt ihan kiitolaukalla rataa mennä miten sattuu. :D

_________________________________

SUKU

RTS Unelmien Musta Enkeli
Sitruunan Tuulenvire
YLA2
Tuuliharjan Unhoituta
Taifuunin Doriksen Tähti
Kuusivuoren Unelmien Täyttymys
S.T. Ihmeen Hymy-Poika
HL Peikkotyttö
RTS Vappurilla
Keijulammen Hurmuri
Ch Kuujärven Juhlija
ktk IIIpalk
Vir Mva Ch Hämypuron Mehiläisprinsessa
ktk IIpalk
Tinin Perhosneito
Ch Kuujärven Salama
ktk IIpalk, KRJ III, YLA3
Ch STR Ihmemaan Keijukainen


Sirun lähisuku on suhteellisen tuntematonta, mutta kauempana suvussa esiintyy muutamia tunnettujakin nimiä. Kolmannessa polvessa on eniten palkittuja hevosia. Sirun isää RTS Unelmien Musta Enkeliä kuvaa sen nimi todella hyvin. Ori on väriltään musta. Se on yleispainotteinen, koulutustasoltaan Helppo A - re 90 cm - me 80 cm. Ori on kisannut molempia lajeja ja muutamia sijoituksiakin on tullut. Sirun lisäksi oriilla on kaksi muutakin jälkeläistä. Isänisä Sitruunan Tuulenvire on komea suomenhevonen. Se on kilpaillut poikansa tavoin sekä esteitä (re 90 cm) ja koulua (helppo b) ja sijoittunutkin niissä muutaman kerran. Se on myös palkittu YLA2 - arvonimellä. Isänisänisä Tuuliharjan Unhoituta on loistava kouluhevonen, onhan sillä kapasiteettiä jopa vaativa a - tasolle asti! Se on myös kilpaillut muutamia kisoja westerniä ja esteitä. Oriin suvun kautta löytyy myös Sirun iiiieee. Vir Mva Ch Nopsaneiti ja iiieii. Ch Metsätähden Takku
Isänemä on Kuusivuoren Unelmien Täyttymys, joka on perinteinen suomenhevostamma. Se on kilpaillut muutamat kisat pääasiassa koulua (helppo b - tasolla) ja esteet (80 cm ratana). Luonteeltakin se on hyvin perussuomalainen, kiltti ja luotettava kumppani. Isänemänisä S.T. Ihmeen Hymy-Poika koulupainotteinen suomenhevosori. Se on kilpaillut sekä esteitä ja koulua. Tämän kautta löytyy myös Sirun ieiieii. Vir Mva Ch H.M. Nopsa, joka on kantakirjattu III - palkinnolle ja ieieeei. Vir Mva Ch EN Tornado (ktk IIpalk). Suvussa on myös muita vanhoja tunnettuja nimiä mm Sepitys.

Emä RTS Vappurilla edustaa suomenpienhevosta, täältä on myös Siru saanut pienen kokonsa. Tamma on kilpaillut sekä koulua, että esteitä (ko he b, re 90 cm). Sijoituksia on myös kertynyt jonkin verran. Luonteelta RTS Vappurilla on kiltti, mutta hyvin määrätietoinen. Tammalla ei ole muita jälkeläisiä kuin Siru. Emänisä Keijulammen Hurmuri on koulupainotteinen, joka on kilpaillut vaativa b - tasolla. Se on myös sijoittunut muutamia kertoja. Luonteeltaan se on hieman rauhaton, mutta rakastaa harjausta. Emänisänisä Kuujärven Juhlija on palkittu Ch - arvonimellä ja se on myös kantakirjattu III-palkinnolla kantakirjaan. Se on estepainotteinen (re 120 cm) ja kisannut useammat kisat. Oriin suvusta löytyy mm Sirun eiii. Vir Mva Ch Liinun Pikkupeikko . Emänisänemä Hämypuron Mehiläisprinsessa on upea tamma. Se on ensinäkin palkittu Vir Mva Ch - arvonimellä ja sen lisäksi kantakirjattu II - palkinnolla kantakirjaan. Tamma on myös kisannut mukavasti pääasiassa esteitä (re 120 cm), mutta myös koulua jonkin verran.
Emänemä Tinin Perhosneito on kaunis suomenhevostamma. Se on luonteeltaan monipuolinen, mutta pohjimmiltaan sillä on kultainen sydän. Tamma on kilpaillut kaikkien muun suvun hevosten tavoin sekä esteitä ja koulua ja saanut niistä muutamia sijoituksia. Sillä on muutama jälkeläinen. Emänemänisä Kuujärven Salama on palkittu Ch - arvonimellä, se on myös kantakirjattu II - palkinnolla kantakirjaan. Ori on vielä näiden lisäksi saanut KRJ:n laatuarvostelussa palkinnoksi KRJ-III ja se on palkittu YLA3. Emänemänemä STR Ihmemaan Keijukainen on palkittu myös Ch - arvonimellä. Lisäksi se on kilpaillut useat kisat esteissä ja koulussa. Suvusta löytyy myös eeii. Vir Mva Ch Taikatuulen Ajatus, eeiei. Vir Mva Ch Kasanova ja eeeiii. Vir Mva Ch Kuujärven Lentävä Lähtö.

_________________________________

JÄLKELÄISET

ori Unohtumaton VOE, synt 15.1.'06, isä: Haperon Tihku
tamma Tiuhtinen VOE, synt 13.6.'06, isä: Nerian Komu

_________________________________

KILPAILUT

Maaliskuusta 2007 VAIN sijoitukset merkitään

(Kaikki kilpailut)

Sijoitukset yhteensä: 21
  >> esteet: 7
  >> koulu: 11
  >> muut: 1

esteratsastus
06.9. / ERJ este / Skeppare / 80-90 cm / 5/30
13.8. / ERJ este / Papanegon Ratsastajat / 70-90 cm / 2/50
25.7. / ERJ este / Rosskastanie / 90 cm / 2/60
03.7. / ERJ este / KK Grafik / 80-90 cm / 3/50
26.6. / ERJ este / CRI & Chan19 / 80-90 cm / 5/37
22.6. / ERJ este / Lupaus / 80-90 cm / 2/30
07.6. / ERJ este / Siero / 80-90 cm / 4/40

kouluratsastus
vuosi 2007
16.04. / KRJ koulu / Conquérant / Helppo B / 1/40
15.04. / KRJ koulu / Conquérant / Helppo B / 3/40
18.02. / KRJ koulu / KK Butterfly / Helppo A / 5/50
17.01. / KRJ koulu / Season / Helppo A / 3/60
15.01. / KRJ-Cup koulu / KRJ-Cup / Helppo A / 11/263
----
28.7. / KRJ koulu / Summer Land / Helppo A / 2/40
05.6. / KRJ koulu / Kaviopolun ratsastajat / Prix de KaPoRa (he b - he a) / 2/45
02.5. / KRJ koulu / Yave / Helppo A / 8/118
03.1. / KRJ koulu / Pähkinänsärkijä / Helppo A / 6/25
20.1. / KRJ koulu / Toivola / Helppo A / 5/40
16.12. / KRJ koulu / Talli Metsäketo / Helppo A / 3/50
21.12. / KRJ koulu / Heijastus / Helppo A / 6/35
15.12. / KRJ koulu / Amore / Helppo A / 2/30

muut
5.6. / MEJ maastoeste / Kirveltäjä / 50 cm / 2/14

_________________________________

Ulkoasun © Emma
Kuvien © Natalie V.
Tekstien © Natalie V.