Silmukan Aapo

Muistoissamme 04.08.2005 - 23.11.2007

virtuaalihevonen - a sim game horse

_________________________________

Virallinen nimi: Silmukan Aapo
Kutsuma nimi: Aapo
Rekisterinumero: VH-05252
Syntymäaika: 04.08.2005

Rotu: Suomenpienhevonen
Sukupuoli: Ori
Säkäkorkeus: 145 cm

Kasvattaja: Suomenhevostalli Silmukka
Omistaja: Natalie V.

Koulutustaso: He B, re 100cm, me 90cm, estepainotus

_________________________________

LUONNE

Aapo on luonteeltaan hyvin perus pienhevonen, siltä löytyy energiaa vaikka muille jakaa! Aina menossa tai muuten vain häsläämässä. Muuten Aapo on kiltti oriiksi ja sitä onkin joskus niin mukava paijailla, se varmaan kehräisi jos vain osaisi niin paljon se siitä nauttii.
Tämä herra on aikamoinen herkkusuu ja on yleensä 'kerjäämässä' jokaiselta ohikulkijalta jonkinlaista makupalaa. Lisäksi tämä on näppärä availemaan ovien lukkoja, joten kannattaa varmistaa jollakin tapaa Aapon karsinanovi tai tarhanportti, ettei vain herraa tarvitse pitkin mettiä jahdata.

Todellakin hoitaessa saattaa tehdä mitä ihanempia jekkuja hoitajalleen. Yleensä ei malta pysyä paikallaan hetkeäkään ja siinä saattaa olla varpaat vaarassa, vaikka onkin kooltaan pienehkö...
Aapo rakastaa harjausta ja usein rauhoittuu tämän ajaksi nauttien silmät kiinni jokaisesta harjan vedosta. Kuitenkin niitäkin painajaismaisia hetkiäkin on jolloin Aapo jaksaa viskellä lähellä olevia harjoja ympäri karsinaa, yrittää avata riimun solmua jolla on kiinni, näykkäistä leikkimielisesti hoitajasta tai talloa yksinkertaisesti tämän varpaat. Kyllä Aapo osaa olla kiltisti, jos sille on opettanut kuka on pomo. Ei Aapon ole pahantahtoinen, se vaan tahtoo tehdä kiusaa. Kyllähän olet itsekin joskus tahtonut sitä tehdä? ;)
Satulointi sujuu ongelmitta yleensä, Aapo suorastaan innostuu, kun tajuaa pääsevänsä ulos.

Ratsastaessa tämä herra on kutakuinkin mukava, yrittää parhaansa, eikä turhia omia juttuja tee. Joskus vain iskee sellaiset päivät, että tämä herra lyö jarrut pohjaan ja jymähtää kuin istumaan ettei nyt mihinkään mennä, ei huvita. Silloin ei auta muu kuin istua selässä ja olla luovuttamatta, kyllä se joskus jatkaa liikettää, kun huomaa ettei mikään autakaan.
Kaikki lajit sujuvat Aapolta hyvin ja se on kuin monitoimiponi. Esteiden yli se hyppää mahdollisimma korkealla, eikä usein turhia häteile. Joskus saattaa vain vauhti olla liian hidasta, tässä asiassa pitää olla tarkkana varsinkin kisakentillä.
Koulua Aapo menee helppoimpia ratoja suhteellisen hyvin. Se pitää siitä, että saa opetella uusia asioita ja on nopea oppimaan. Jokaisen lapsen on ilo mennä tällä herralla, se on sopiva niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin ihmisille, samoin kisakentillä molemmille sopiva ratsu.

Hyvin paljon energiaa tältä herralta löytyy, mutta onneksi se ei pura sitä meihin ihmisiin vaan viisaana säästää ne tarhaan tai laitumelle. Siellä se sitten vetää ihan tunteella pukkilaukkaa vaikka päivän verran koko sydämestään. Sitä on kyllä hupaisa katsella.
Lisäksi Aapo rakastaa hyvin paljon vettä ja kesäisin sitä on ilo käydä uittamassa. Maastossa tämä herra kiertää kaikki mahdolliset kuralammikot ja varmasti ratsastajan saappaat ja housutkin saattavat olla kurassa, sillä Aapo keksii joskus jalkojaan siinä lammikossa tömpsyttää niin, että vesi oikein lentää!

Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa Aapo tulee hyvin toimeen, joskus jotain jekkuja pelissä tietenkin, mutta siihen he ovat jo tottuneet ja usein nauravatkin Aapon huumorille. Totisesti tällä pojalla osaa olla hyvä huumori ;)

_________________________________

SUKU

Tyrskyn Urho
Unohtumaton
Epäusko
Unelma
Purppuran Pikku-Tuuli
Vir Mva Ch Huurteen Lumiturpa
ktk IIIpalk
MH Tuulen Vire
Silmukan Bertta
Rimesin Renttu
Humun-Pekka
Surina
Magnolian Wiljamiina
ktk IIIpalk
Ch Metsätähden Pippuri
ktk IIpalk
Vir Mva Ch Magnolian Wilhelmiina
ktk Ipalk


Aapon suku on oikein mukavaa ja siitä löytyy sekä tunnettuja että tuntemattomia hevosia. Harmi vain, että osalla on sivut kadonneet, mutta onneksi välimuisti toimii. Aapon isän Tyrskyn Urhon asuinpaikasta tai omistajasta ei ole tietoja. Ori on kuitenkin luonteeltaan utelias, mutta on muuten oikein kiva ori. Se on kisannut pääasiassa esteitä, luokkina 70-80 cm ja sijoittunut muutamia kertoja. Myös parit koulukilpailut ori on kiertänyt. Isänisä Unohtumaton on edesmennyt, koulupainotteinen ori. Unohtumaton on jopa kisannut vaatia a - tasolla asti! Se on tuontihevonen, joten sukua ei löydy netistä, mutta jälkeläisiä sillä kyllä on. Luonteeltaan se on hyvinkäyttäytyvä ja helppo käsitellä.
Isänemän Purppuran Pikku-Tuulen olin paikasta ei ole myöskään tietoa. Se on kuitenkin vaikuttanut ennen Suomenhevostalli Silmukassa. Siellä tamma on myös päässyt kisakentille ja on kokeillut esteitä (re 110 cm) ja koulua (he b). Sijoituksia on tullut varsinkin estekilpailuista. Isänemänisä Huurteen Lumiturpa on Aapon suvun palkituin hevonen. Se on saavuttanut Vir Mva Ch - arvonimen ja lisäksi ori on palkittu kantakirjaan III-palkinnolla. Ori on myös kisannut jälkeläisensä tavoin sekä esteitä ja koulua, saaden myös muutamia sijoituksia. Sukua tällä oriilla on enemmänkin ja suvusta löytyy monille tuttuja nimiä mm. ieieii. Kuujärven Menninkäinen ja ieieiii. Taikatuulen Ajatus (ovat tosin kaukana suvussa). Isänemänemä MH Tuulen Vire on sievä suomenpienhevostamma. Se on myös ollut monitoimihevonen ja kilpaillut sekä esteitä että koulua.

Emä Silmukan Bertta on estepainotteinen suomenpienhevonen (täältä taitaa Aapon geenit olla peräisin). Se on kilpaillut muutamia kisoja ratana 100 cm ja sijoittunut muutaman kerran. Tamma on myös opetettu valjakkoajoon, mutta esteet ovat sen juttu. Emänisän Rimesin Rentun olinpaikasta ei ole tietoja. Ori on kuitenkin koulutustasoltaan helppo A, re 100 cm, me 100 cm, mutta kilpailutietoja ei ole. Emänisänisä Humus-Pekka on monille tuntematon ori. Se on kilpailut muutamat näyttelyt, mutta on toiminut pääasiassa jalostuskäytössä, sillä se periyttää hyvää luonnetta jälkeläisille.
Emänemä Magnolian Wiljamiina on palkittu kantakirjaan III-palkinnolla. Tamma on kilpailut eniten esteitä, mutta on mennyt myös koulua ja muutamat kenttäkilpailut. Onhan tammalla kapasiteettiä vaikka mihin ollut! Koulua on mennyt Vaativa B - tasolla ja esteitä ratana 110 cm. Emänemänsiä Metsätähden Pippuri on palkittu Ch - arvonimellä ja kantakirjattu II-palkinnolla kantakirjaan. Emänemänemä Magnolian Wilhelmiina on suvun palkituin hevonen. Se on saavuttanut Vir Mva Ch - arvonimen ja on kantakirjattu jopa I-palkinnolla! Lisäksi se on kilpailut paljon esteitä ja koulua, sijoituksiakin löytyy jopa 60 kappaletta! Pidemmällä Aapon suvusta löytyy hienoja hevosia lisää esimerkiksi eeeii. Lähde-Laitos!

_________________________________

JÄLKELÄISET

ori Erakko VOE, synt 18.9.'05, emä: Pohjolan Darknessi
ori Syöksykierre VOE, synt 28.9.'05, emä: LS Ipukka
tamma Kuurupiilo, synt. 21.12.'05, emä: Kaktuksen Iltasatuja
ori Kuolonsyöjä ITH, synt 4.6.'06, emä: Kirveltäjän Tuulia
ori Aavan Torpeedo, synt 24.7.'06, emä: Katmarin Lunastus
tamma Neiti Eloveena, synt. 07.01.'07, emä: Keisarinna

_________________________________

KILPAILUT

Maaliskuusta 2007 VAIN sijoitukset merkitään (Kaikki kilpailut)

Sijoitukset yhteensä: 18
  >> esteet: 12
  >> koulu: 2
  >> muut: 5

esteratsastus
20.02. / ERJ-Cup / ERJ-Cup / 100 cm / 29/352
18.02. / ERJ este / Askar / 100 cm / 4/30
26.02. / ERJ este / Charity / 90-100 cm / 4/60
29.11. / ERJ este / Poukama / 100 cm / 5/50
21.8. / ERJ este / Chewal / 100 cm / 2/50
30.4. / ERJ este / Manortrakehners / 90-100 cm / 1/60
21.4. / ERJ este / Syke / 100 cm / 3/47
16.1. / ERJ este / Perjantai / 80-100 cm / 1/76
17.12. / este / Talli Mysti / 100 cm / 1/33
17.12. / este / Säpinä / 90-100 cm / 2/21
14.10. / este / Ejaz Sarab / 100 cm / 2/43
27.10. / ERJ este / Equries Fantasmagorie / 100 cm / 4/30

kouluratsastus
13.10. / koulu / Bazia / Helppo C / 1/16
15.10. / KRJ-cup / Netts / Helppo B / 33/402

muut
22.6. / KERJ kenttä / Icaros / ko he B / re 100cm / me 90cm / 5/30
5.6. / MEJ maastoeste / Kirveltäjä / 90 cm / 2/13
1.5. / KERJ kenttä / Greenwich / ko: he B/re: 90cm/me: 85cm / 3/40
15.12. / kenttä / Classic Trakehners And Fjords / Kür Helppo B + 90cm + 80cm / 4/44
30.9. / KERJ kenttä / Ajaton / He b / 90 cm / 80 cm / 4/30

_________________________________

Ulkoasun © Emma
Kuvien © Natalie V.
Tekstien © Natalie V.